Stekefri sjokoladekake med nøtter og appelsin

Vi elsker kombinasjonen sjokolade og appelsin!

Ingredienser

Bunn:

  • 5 ss kaldpresset kokosolje
  • 10-12 små dadler
  • 2 dl mandler
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1,5 ts ekte vaniljepulver
  • 1,5 ts kanel
  • 1/3 ts maldonsalt

Fyll:

  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 1-2 appelsiner
  • ½ sitron
  • 1 ss sterk kaffe
  • 1 dl valnøtter
  • ½ dl honning
  • ½ ts ekte vaniljepulver
  • 1/3 ts maldonsalt

Glaserte appelsinskiver:

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • ½ appelsin

Bunn: Smelt kokosoljen i et vannbad. Fjern stenene fra dadlene. Mos mandlene i en foodprocessor, og tilsett dadlene, kokosoljen og resten av ingrediensene til bunnen. Kjør alt til en jevn masse. Trykk bunnen ned i en kakeform med en diameter på 20-25 cm. Ha på folie og sett formen i kjøleskapet.

Fyll: Smelt sjokoladen i et vannbad. Skyll sitronen og én appelsin, og finriv ca. 1 ts sitronskall og 3 ts appelsinskall (ikke det hvite) på et rivjern. Press appelsinene til du har ca. 1 dl appelsinjuice. Mos valnøttene til en jevn masse i en foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet, men spar sitronskallet og litt av appelsinskallet. Kjør alt til en jevn masse. Smør fyllet utover kakebunnen, og strø over sitronskallet og resten av appelsinskallet. Ha på folie og sett formen i kjøleskapet.

Glaserte appelsinskiver: Kok opp vannet og sukkeret i en kjele. Kutt 3-4 tynne skiver fra den halve appelsinen. Ha skivene i kjelen og kok dem i sukkerlaken i 4-5 minutter. Ta appelsinskivene ut av kjelen og la sukkerlaken renne godt av. Fordel appelsinskivene utover kaken, og la kaken stå kaldt i et par timer før servering.

Tips! For et laktosefritt alternativ kan du bruke laktosefri sjokolade. Visste du at? Denne uken får du med blodappelsin i fruktkassen! Den har en nydelig rødfarge, og smaker litt søtere enn en vanlig appelsin. God påske!