Squashrøsti

Det er noe eget ved å sette tennene i en nystekt squashrøsti med fetaost. Smaken av frisk og mild squash med salt og kremete feta inni en sprø stekeskorpe, gir en perfekt kombinasjon av smaker og teksturer.

  • 2 squash
  • ½ bunt vårløk
  • 1 bunt dill
  • 100 gram fetaost
  • 4 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • Chiliflak


Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken og dillen.

Bland squashen sammen med vårløken, dillen, fetaosten, eggene, 2 dl hvetemel, 2 ss sukker, 1 ts salt og ønsket mengde av chiliflakene i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken med kjøkkenpapir, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.