Slik lager du den beste lasagnen Adams Matkasse Aug 6, 2015

Lasagne er nok en av familiens storfavoritter når det kommer til helgekosen. Adam ønsker å dele sin lasagneoppskrift med deg, samt noen ekstra gode tips for en enda mer karakteristisk smak.

Dette trenger du:

  • 1 stk løk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2-1 hodesalat
  • 1 pakke kjøttdeig (ca. 500g)
  • Cirka 200 gram pastaplater
  • 100 g revet ost (parmesan, gauda …)
  • 1/2 squash
  • 3 ss hvetemel
  • 1/2 terning kjøttbuljong
  • 3 dl melk
  • 3 ss smør
  • 3 l vann
  • muskatnøtt
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • frisk basilikum eller krydder

Slik gjør du:

  1. Sett 3 l vann på kok i en kjele. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Kok ca 200 g pasta i vannet fra punkt nummer 1 i ca syv minutter.
  3. Skrell og finhakk 1 stykk gul løk, og finsnitt 1/2 stykk squash. Varm opp en kjele til middels/høy varme med litt olje, og stek squash og løk i cirka fire minutter, eller til løken er blank. Ha i 1 boks hakkede tomater, 2 dl vann og 1/2 terning kjøttbuljong, og la det småkoke i omtrent ti minutter. Smak til med salt, pepper og 1 ts basilikum.
  4. Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje, og stek ca 500 gram kjøttdeig i fem til seks minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha så kjøttdeigen over i tomatsausen.
  5. Smelt 3 ss smør i en kjele, strø over 3 ss hvetemel og rør godt. Spe på med ca 5 dl melk (litt etter litt). La sausen småkoke i cirka tre minutter til en jevn og tykk saus. Smak til med litt salt, pepper og muskatnøtt (revet).
  6. Ha lagvis i en ildfast form: Kjøttsaus, pasta, hvit saus, kjøttsaus, pasta, hvit saus. Topp med ca 100 g revet ost, og gratiner i ovnen i cirka 20 minutter.
  7. Del en halv hodesalat i grove biter, og smak til med litt olivenolje, salt og pepper. Server lasagne med frisk salat.

Det er mye du kan gjøre for å piffe opp lasagnen enda mer:

– Du kan for eksempel bytte lasagneplatene ut med squash i biter. Det har samme effekt, og er perfekt dersom du er ute etter et sunnere og glutenfritt alternativ. – Dersom du vil ha en melkefri lasagne kan du bruke kokosmelk i stedet for vanlig melk. – For øke den italienske smaken på tomatsausen kan du blande inn noen friske urter i sausen, det løfter smaken til nye høyder!

Har du lyst å vinne en perfekt lasagneform fra Rosendahl har du mulighet til det nå! Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålet som du finner på vår Facebook-side.