Slik lager du den beste lasagnen Adams Matkasse Aug 6, 2015

Slik lager du den beste lasagnen Adams Matkasse Aug 6, 2015

Lasagne er nok en av familiens storfavoritter når det kommer til helgekosen. Adam ønsker å dele sin lasagneoppskrift med deg, samt noen ekstra gode tips for en enda mer karakteristisk smak.

Dette trenger du:

  • 1 stk løk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2-1 hodesalat
  • 1 pakke kjøttdeig (ca. 500g)
  • Cirka 200 gram pastaplater
  • 100 g revet ost (parmesan, gauda …)
  • 1/2 squash
  • 3 ss hvetemel
  • 1/2 terning kjøttbuljong
  • 3 dl melk
  • 3 ss smør
  • 3 l vann
  • muskatnøtt
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • frisk basilikum eller krydder

Slik gjør du:

  1. Sett 3 l vann på kok i en kjele. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Kok ca 200 g pasta i vannet fra punkt nummer 1 i ca syv minutter.
  3. Skrell og finhakk 1 stykk gul løk, og finsnitt 1/2 stykk squash. Varm opp en kjele til middels/høy varme med litt olje, og stek squash og løk i cirka fire minutter, eller til løken er blank. Ha i 1 boks hakkede tomater, 2 dl vann og 1/2 terning kjøttbuljong, og la det småkoke i omtrent ti minutter. Smak til med salt, pepper og 1 ts basilikum.
  4. Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje, og stek ca 500 gram kjøttdeig i fem til seks minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha så kjøttdeigen over i tomatsausen.
  5. Smelt 3 ss smør i en kjele, strø over 3 ss hvetemel og rør godt. Spe på med ca 5 dl melk (litt etter litt). La sausen småkoke i cirka tre minutter til en jevn og tykk saus. Smak til med litt salt, pepper og muskatnøtt (revet).
  6. Ha lagvis i en ildfast form: Kjøttsaus, pasta, hvit saus, kjøttsaus, pasta, hvit saus. Topp med ca 100 g revet ost, og gratiner i ovnen i cirka 20 minutter.
  7. Del en halv hodesalat i grove biter, og smak til med litt olivenolje, salt og pepper. Server lasagne med frisk salat.

Det er mye du kan gjøre for å piffe opp lasagnen enda mer:

– Du kan for eksempel bytte lasagneplatene ut med squash i biter. Det har samme effekt, og er perfekt dersom du er ute etter et sunnere og glutenfritt alternativ. – Dersom du vil ha en melkefri lasagne kan du bruke kokosmelk i stedet for vanlig melk. – For øke den italienske smaken på tomatsausen kan du blande inn noen friske urter i sausen, det løfter smaken til nye høyder!

Har du lyst å vinne en perfekt lasagneform fra Rosendahl har du mulighet til det nå! Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålet som du finner på vår Facebook-side.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER