Slik deler du et granateple

Slik deler du et granateple

Granateplet er en eksotisk frukt, som med unntak av navnet har lite til felles med eplet. Granateplekjernene smaker søtt og syrlig på samme tid, og passer utmerket til for eksempel salater, wraps og desserter.

Finn frem et skjærebrett, en kniv, en skje og en skål. Granateplet inneholder mye farge som kan sette seg på klærne, så bruk gjerne et forkle når du skal kutte det opp.

  1. Kutt av toppen på granateplet.
  2. Kutt et snitt i skallet langs hver «vegg», og brett ut granateplebåtene.
  3. Pill ut kjernene med fingrene, eller bank granateplet med baksiden av en skje, slik at kjernene løsner.
  4. Det er kun de røde granateplekjernene som skal spises.

Voilá!

TIPSPrøv granateple i denne nydelige laksewrappen!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER