Skummelt god gresskarsuppe!

Skummelt god gresskarsuppe!

Etter at du har laget Halloween-lykter har du både innmat og gresskarkjerner til overs. Det er mye som er godt å lage med gresskar. For eksempel suppe, brød, muffins, chutney og gresskarchips. Her er det bare til å prøve seg frem. Siden et ”Halloween”-gresskar ikke har mye smak kan det være en fordel å blande det sammen med flaskegresskar.

Her har vi en oppskrift på en deilig og lun gresskarsuppe til helgens Halloween-ablegøyer.

Gresskarsuppe med sprø og salte gresskarkjerner til!

Ingredienser

  • ca. 650-750 g gresskar
  • 2 stk gulrøtter
  • 4 ss godt smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær1 ss spisskummen
  • 1 ss gurkemeie
  • havsalt og pepper (smak til)5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • frisk persille eller koriander
  • havsalt, chilipepper og olivenolje til gresskarkjernene

Tips til suppen er å erstatte litt av vannet med matfløte eller creme fraiche om du ønsker en litt fyldigere smak. Og server gjerne med gresskarrundstykker eller -brød.

Slik gjør du

Ta innmaten fra gresskaret du har laget Halloween-lykt av og bruk det i suppen. Legg gresskarkjernene på et stekebrett til tørk. Skrell og kutt opp gulrøttene i mindre biter

Varm opp vann med buljong.

Smelt smør i en litt stor kjele, og bland inn spisskummen, ingefær og gurkemeie i den varme oljen. Tilsett finhakket løk og hvitløk i olje- og krydderblandingen. La det småfrese i noen minutter.

Tilsett opphakket gresskar i kjelen. Bland deretter inn buljongvannet og la det småkoke i ca 10-15 minutter, eller til gresskarbitene er møre. Kjør blandingen i en blender (ev. med en stavmikser) til en fin suppe. Smak til med havsalt og pepper.

Bland tørre gresskarkjerner med olje og krydder. Stek i ovnen på 150 grader i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyllenbrune.

Server gjerne med frisk persille eller koriander og kanskje noen gresskarrundstykker!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER