Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner

Nå er skreien på sitt beste! Prøv denne smakfulle retten fra Inspirasjonskassen, perfekt til både hverdag og helg.

Ingredienser: 2 personer

  • 250 g jordskokk
  • 400 g poteter
  • 1/2 stk kinesisk hvitløk
  • 350 g skreifilet
  • 1/3 stk sitron
  • 1 pakke chorizo
  • 1/2 pakke bladpersille
  • 1 pakke pinjekjerner
  • 1 dl melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • bakepapir

Slik går du frem

Sett stekeovnen på 220 grader.

Skrell jordskokken og kutt den i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokken i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokken koke i 10-15 minutter.

Ovnsbakte potetskiver: Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.

Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Skjær chorizoen i strimler, og finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i et lite minutt. Ha chorizoen i pannen, og stek videre i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek videre i et lite minutt.

Jordskokkpuré: Sil vannet av jordskokken, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.