Så enkelt tilbereder du blåskjell!

Blåskjell er vintermat på sitt ypperste, og best av alt: de er mye enklere å tilberede enn du tror. Med disse stegene kan du raskt og trygt gjøre blåskjellene dine klare for hovedrollen i hvilken som helst blåskjellrett!

Slik går du fram for å gjøre blåskjellene klare:

Vask og rens blåskjellene i en stor bolle med kaldt vann. Fjern eventuelt "skjegg" som henger på skjellene. Blåskjellene skal i utgangspunktet være lukket, men hvis noen av de åpnede skjellene lukker seg når du kakker dem forsiktig mot kjøkkenbenken, kan de brukes.

Kast knuste skjell, og skjell som virker tørre og stive. Blåskjell du får i butikken og fra våre matkasser er av høy kvalitet og er ikke farlige å spise. Skal du derimot plukke blåskjell selv er det lurt å sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel for ditt område, enten på nettet eller i Blåskjell-appen.

Anbefales! Prøv denne oppskriften med blåskjell fra Adam: SpicyBlåskjellsuppe