Frikadeller – barnas middagsfavoritt!

Frikadeller – barnas middagsfavoritt!

Frikadeller med appelsinglaserte gulrøtter og potetskiver ble en stor suksess hos barna i forrige ukes Barnekasse. Her har du Adams oppskrift! Les også: Slik får du pannekakene ekstra gode

Ingredienser: (ca. 4-6 personer)

Frikadeller:

– 800 g svinekjøttdeig – 1 stk hvitløksfedd – 1 ss hvetemel – 1/2 dl vann – salt og pepper

Tilbehør:

– 1 stk appelsin – ca 1 kg poteter – 3-4 stk gulrøtter – 2 ss akasiehonning – 2 ss hvetemel – 1/2 terning kyllingbuljong – 3 dl vann – olje – salt og pepper – smør – soyasaus

Les også: Slik unngår du at avokadoen blir brun

Slik gjør du:

– Sett stekeovnen på 220 grader, og del potetene i skiver (1/2 cm tykkelse). Ha potetskivene i en ildfast form, og vend i litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca 20 minutter.

– Skrell og del opp gulrøttene i tynne staver.

– Bland svinekjøttdeigen med ingrediensene, og form små frikadeller av deigen. Ha på en tallerken.

– Smelt 2 ss smør i en kjele, strø over 2 ss hvetemel, og rør godt til blandingen blir gyllenbrun. Spe deretter på med 3 dl vann under omrøring, og tilsett 1/2 terning kyllingbuljong. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Spe på med litt vann om sausen blir for tykk.

– Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje. Stek frikadellene i ca 5 minutter, eller til de har fått en fin gyllenbrun skorpe. Ha frikadellene over i den brune sausen, og la de trekke i ca 5 minutter. Smak til sausen med litt soyasaus, men pass på så det ikke blir for salt.

– Smelt 2 ss smør i en stekepanne, press saften av 1 stk appelsin i pannen, og tilsett 2 ss akasiehonning. La gulrotstavene surre i pannen til de blir myke, og smak til med salt og pepper.

Server frikadeller med appelsinglaserte gulrøtter og potetskiver.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER