Frikadeller – barnas middagsfavoritt!

Frikadeller – barnas middagsfavoritt!

Frikadeller med appelsinglaserte gulrøtter og potetskiver ble en stor suksess hos barna i forrige ukes Barnekasse. Her har du Adams oppskrift! Les også: Slik får du pannekakene ekstra gode

Ingredienser: (ca. 4-6 personer)

Frikadeller:

– 800 g svinekjøttdeig – 1 stk hvitløksfedd – 1 ss hvetemel – 1/2 dl vann – salt og pepper

Tilbehør:

– 1 stk appelsin – ca 1 kg poteter – 3-4 stk gulrøtter – 2 ss akasiehonning – 2 ss hvetemel – 1/2 terning kyllingbuljong – 3 dl vann – olje – salt og pepper – smør – soyasaus

Les også: Slik unngår du at avokadoen blir brun

Slik gjør du:

– Sett stekeovnen på 220 grader, og del potetene i skiver (1/2 cm tykkelse). Ha potetskivene i en ildfast form, og vend i litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca 20 minutter.

– Skrell og del opp gulrøttene i tynne staver.

– Bland svinekjøttdeigen med ingrediensene, og form små frikadeller av deigen. Ha på en tallerken.

– Smelt 2 ss smør i en kjele, strø over 2 ss hvetemel, og rør godt til blandingen blir gyllenbrun. Spe deretter på med 3 dl vann under omrøring, og tilsett 1/2 terning kyllingbuljong. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Spe på med litt vann om sausen blir for tykk.

– Varm opp en stekepanne til middels/høy varme med litt olje. Stek frikadellene i ca 5 minutter, eller til de har fått en fin gyllenbrun skorpe. Ha frikadellene over i den brune sausen, og la de trekke i ca 5 minutter. Smak til sausen med litt soyasaus, men pass på så det ikke blir for salt.

– Smelt 2 ss smør i en stekepanne, press saften av 1 stk appelsin i pannen, og tilsett 2 ss akasiehonning. La gulrotstavene surre i pannen til de blir myke, og smak til med salt og pepper.

Server frikadeller med appelsinglaserte gulrøtter og potetskiver.


Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER