Pinnekjøtt på 1-2-3

Pinnekjøtt på 1-2-3

Julen og pinnekjøtt går hånd i hånd for de aller fleste. Men hvordan tilbereder du egentlig en god pinnekjøttmiddag? Her har du en enkel og deilig oppskrift!

Dette trenger du:

  • 2 kg pinnekjøtt
  • 800 g mandelpotet
  • 1 stk kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 dl fløte
  • trepinner
  • salt
  • svart pepper
  1. Legg pinnekjøtt i vann over natten (ca 12 timer).
  2. Legg trepinner i bunnen av en stor kjele lagvis oppover, og legg pinnekjøttet på toppen, slik at det blir dampet og ikke kokt. Ha på vann slik at det nesten dekker pinnene, og dramp pinnekjøttet i 2 – 2.5 timer på lav temperatur.
  3. Klikk her for Adams oppskrift på kålrotstappe.
  4. Skrell og kok mandelpoteter i ca 20 minutter.
  5. Server dampet pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter.

Siste poster

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

Tomat, agurk og salat - månedens smak i juli

LES MER
Vaniljeglasert kålrot

Vaniljeglasert kålrot

LES MER
Syltet rødløk

Syltet rødløk

LES MER
Adams sommerquiz

Adams sommerquiz

LES MER