Pinnekjøtt på 1-2-3

Pinnekjøtt på 1-2-3

Julen og pinnekjøtt går hånd i hånd for de aller fleste. Men hvordan tilbereder du egentlig en god pinnekjøttmiddag? Her har du en enkel og deilig oppskrift!

Dette trenger du:

  • 2 kg pinnekjøtt
  • 800 g mandelpotet
  • 1 stk kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 dl fløte
  • trepinner
  • salt
  • svart pepper
  1. Legg pinnekjøtt i vann over natten (ca 12 timer).
  2. Legg trepinner i bunnen av en stor kjele lagvis oppover, og legg pinnekjøttet på toppen, slik at det blir dampet og ikke kokt. Ha på vann slik at det nesten dekker pinnene, og dramp pinnekjøttet i 2 – 2.5 timer på lav temperatur.
  3. Klikk her for Adams oppskrift på kålrotstappe.
  4. Skrell og kok mandelpoteter i ca 20 minutter.
  5. Server dampet pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER