Pinnekjøtt på 1-2-3

Pinnekjøtt på 1-2-3

Julen og pinnekjøtt går hånd i hånd for de aller fleste. Men hvordan tilbereder du egentlig en god pinnekjøttmiddag? Her har du en enkel og deilig oppskrift!

Dette trenger du:

  • 2 kg pinnekjøtt
  • 800 g mandelpotet
  • 1 stk kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 dl fløte
  • trepinner
  • salt
  • svart pepper
  1. Legg pinnekjøtt i vann over natten (ca 12 timer).
  2. Legg trepinner i bunnen av en stor kjele lagvis oppover, og legg pinnekjøttet på toppen, slik at det blir dampet og ikke kokt. Ha på vann slik at det nesten dekker pinnene, og dramp pinnekjøttet i 2 – 2.5 timer på lav temperatur.
  3. Klikk her for Adams oppskrift på kålrotstappe.
  4. Skrell og kok mandelpoteter i ca 20 minutter.
  5. Server dampet pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter.

Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER