Nydelig pinneis med kokos og jordbær!

Nydelig pinneis med kokos og jordbær!

Vi elsker is, og når solen titter frem hiver vi oss rundt og lager mange ulike varianter! Denne varianten liker vi spesielt godt. Den eksotiske kokossmaken lar tankene vandre sydover, mens den velkjente jordbærsmaken holder oss på bakkenivå. Vi håper at du vil lage denne isen, og at du nyter den minste like godt som oss!

Gir ca. 10-12 ispinner

  • 1 boks kokosmelk som har stått i kjøleskapet i noen timer, helst over natten
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 150 g frosne jordbær eller andre bær du liker
  • 2 lime
  • 1 moden banan
  • 2 dl sukker
  • Isformer og ispinner

Ha sukkeret og 2 dl vann i en kjele, og kok opp under omrøring. Fjern kjelen fra platen med én gang sukkeret er oppløst, og la blandingen nedkjøles.

Ta ut den tykke, stivnede delen av kokosmelken med en skje, og ha den i en blandebolle. Vannet som blir igjen skal ikke brukes. Ha i yoghurten og bananen, og mos alt sammen med en stavmikser.

Riv skallet fra én av limene (kun det grønne) på et rivjern. Press saften fra begge limene over i skålen med kokosblandingen, og ha i limeskallet. Tilsett sukkerlaken, og rør blandingen godt sammen.

Hell en tredjedel av blandingen over i en annen bolle, og mos inn bærene med en stavmikser. Hell den hvite blandingen og bærblandingen i forskjellige isformer, eller legg blandingene lagvis i formene. Sett formene i fryseren, og sett ispinnene i formene etter ca. ½ time. La isen stå i fryseren i minst 5 timer før servering.

Bruk laktosefri yoghurt ved behov.

Tips: Kokosvannet som blir igjen i kokosmelkboksen kan for eksempel brukes i smoothie!


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER