Kepaløk

Kepaløk

Jeg blir aldri lei av løk. Delvis fordi det finnes så uendelig mange sorter, men kanskje mest på grunn av dens evne til å forbedre og forhøye smaken på så mange retter.

Nye, spennende løksorter i all ære. Her vil jeg slå et slag for kepaløken, eller den gule løken, som de fleste kanskje kaller den. Å få sesongens første, nyhøstede løk inn på kjøkkenbenken i begynnelsen av juli, er noe jeg ser frem til. Sommerens milde, friske og saftige løk skiller seg fra den lagrede løken, som er mye mer skarp og intens i smaken. Ta også vare på løkgresset. Det minner litt om, og brukes på samme måte som vårløken og purren. Å krydre den lune nypotetsalaten med finhakket løkgress, det er for meg smaken av sommer.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER