Kepaløk

Kepaløk

Jeg blir aldri lei av løk. Delvis fordi det finnes så uendelig mange sorter, men kanskje mest på grunn av dens evne til å forbedre og forhøye smaken på så mange retter.

Nye, spennende løksorter i all ære. Her vil jeg slå et slag for kepaløken, eller den gule løken, som de fleste kanskje kaller den. Å få sesongens første, nyhøstede løk inn på kjøkkenbenken i begynnelsen av juli, er noe jeg ser frem til. Sommerens milde, friske og saftige løk skiller seg fra den lagrede løken, som er mye mer skarp og intens i smaken. Ta også vare på løkgresset. Det minner litt om, og brukes på samme måte som vårløken og purren. Å krydre den lune nypotetsalaten med finhakket løkgress, det er for meg smaken av sommer.



Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER