Lag verdens beste pizza!

Mens den amerikanske pizzaen, som vi har blitt vant til i Norge, har tykk bunn er den originale italienske pizzaen kjent for sin tynne bunn. Opprinnelig var mozzarella den ostetoppingen som var «akseptert», men i dag er det større aksept for å variere osten etter hvilke andre ingredienser man har på pizzaen.

I Napoli er det strenge regler for hvordan pizzaen skal tilberedes for at den skal få stempelet som originalpizza – blant annet at den skal stekes i steinovn på nesten 500 grader i 60–90 sekunder. En skikkelig god italiensk pizzabunn lages av såkalt tipo 0- eller tipo 00-mel. Kort fortalt betyr det at melet er ekstra finmalt, har evnen til å oppta mer fuktighet og gir et lettere og luftigere bakverk. Vi har satt sammen oppskriften på det som muligens er verdens beste pizza. I motsetning til i Napoli er vi ikke like streng på tilberedningen, men husk å lage bunnen tynn og gjerne i porsjonsstørrelser!

Til to middels store pizzaer trenger du:

Pizzabunn

  • 5 dl lunkent vann
  • 1 pakke gjær
  • 10 dl hvetemel (gjerne pizzamel)
  • 1 ss salt
  • 3 ss olivenolje

Pizzasaus

  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ss tørket oregano
  • salt

Topping

  • 2 pakker parmaskinke
  • 1 pakke mozzrella
  • 100 g parmesan
  • 100 g ruccola
  • 50 g pinjekjerner
  • 2 rødløk

Slik gjør du:

  1. Begynn med å lage pizzadeigen. Bland sammen vannet og gjæren i en mikser til gjæren er løst opp. Ha så i hvetemel (ta vare på litt av melet slik at du kan justere deigen etter hvert), salt og olivenolje. Elt deigen i cirka 10–12 minutter i en kjøkkenmaskin til den har blitt smidig og elastisk. Den skal heller være for bløt enn for tørr.Ha plast over deigen og la den heve til cirka dobbel størrelse.
  2. Varm opp ovnen til 250 grader med stekebrett i ovnen.
  3. Kjevle ut to pizzabunner av deigen oppå et smurt bakepapir, eventuelt i mindre porsjonsstørrelser.
  4. Bland tomatene, hvitløksfeddene, tørket basilikum, oregano og litt salt i en kjele. La det koke i cirka 10 minutter på middels til høy varme, og kjør sammen med en stavmikser.
  5. Skrell og skjær rødløkene i skiver. Skjær parmesanen og mozzarellaen i tynne skiver.
  6. Smør pizzasausen utover pizzabunnene. Ha på rødløk og mozzarella. Ta ut stekebrettet fra ovnen og ha pizzabunnene oppå. Stek pizzaene i ovnen hver for seg i cirka 12–15 minutter.
  7. Mens pizzaene står i ovnen rister du pinjekjernene på høy varme i en stekepanne i cirka to minutter. Topp pizzaen med ruccola, parmaskinke, parmesan, olivenolje og ristede pinjekjerner ved servering.