Eplechutney med ingefær og chili

Eplechutney med ingefær og chili

Når de norske eplene er i sesong, er det bare å bruke de så mye man kan. De syrlige og søte hardangereplene passer utmerkt å lage chutney av. Her har vi brukt ingefær og chili som smakskombinasjon.

Du trenger

  • 3 norske hardangerepler, eller en annen fast eplesort  
  • 3 ss flytende honning 
  • 1–2 ss ingefær 
  • ½ rød chili

Slik gjør du:

  1. Skrell eplene, og fjern kjernen. Kutt eplene i terninger.
  2. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i honningen. Kok honningen til den er gyllen og karamellisert. Ha i eplebitene, og la det småkoke i 4–5 minutter.
  3. Bruk en skje til å skrelle ingefæren, og riv den på et rivjern. Finhakk chilien, og fjern frøene hvis du ikke ønsker at chutneyen skal bli for sterk. Ha ingefæren og chilien i kjelen med eplene, og kok videre i 3–4 minutter.

Tips!
Denne chutneyen bør spises fersk, men holder seg greit i kjøleskapet i et par dager. Server den til for eksempel grillet svinekjøtt, eller til modne oster.

Få tips til hvordan du best kan smake deg gjennom Hardanger i vår Hardanger-guide.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER