Eplechutney med ingefær og chili

Når de norske eplene er i sesong, er det bare å bruke de så mye man kan. De syrlige og søte hardangereplene passer utmerkt å lage chutney av. Her har vi brukt ingefær og chili som smakskombinasjon.

Du trenger

  • 3 norske hardangerepler, eller en annen fast eplesort  
  • 3 ss flytende honning 
  • 1–2 ss ingefær 
  • ½ rød chili

Slik gjør du:

  1. Skrell eplene, og fjern kjernen. Kutt eplene i terninger.
  2. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i honningen. Kok honningen til den er gyllen og karamellisert. Ha i eplebitene, og la det småkoke i 4–5 minutter.
  3. Bruk en skje til å skrelle ingefæren, og riv den på et rivjern. Finhakk chilien, og fjern frøene hvis du ikke ønsker at chutneyen skal bli for sterk. Ha ingefæren og chilien i kjelen med eplene, og kok videre i 3–4 minutter.

Tips!
Denne chutneyen bør spises fersk, men holder seg greit i kjøleskapet i et par dager. Server den til for eksempel grillet svinekjøtt, eller til modne oster.

Få tips til hvordan du best kan smake deg gjennom Hardanger i vår Hardanger-guide.

Image alt text

Image alt text

Velg blant 30 retter og sett sammen din egen meny, eller velg en fast matkasse.

Lag imponerende mat, imponerende enkelt