Adams guide til Hardanger

Hardanger. Høye fjell og dype fjorder, krystallklart vann som renner ned bratte fjellsider. Men man kan ikke snakke om Hardanger uten å nevne eplene. Hvert år blomstrer tusenvis av epletrær i Hardangers bratte skråninger, kanskje noe av det vakreste naturen har å by på. Allerede på 1300-tallet startet engelske munker med epledyrking i Hardanger. Dagens eplebønder verner fremdeles om eldgamle tradisjoner og dyrker epler i verdensklasse. Det saftige, syrlige og søte Hardangereplet er en vernet art, og symboliserer norsk natur i all sin prakt. Her gir vi deg våre tips til hvordan du kan oppleve og smake deg gjennom Hardanger på beste måte. Vi viser vei til de beste eple- og sidergårdene, de mest unike overnattingsstedene og tipser om små gårdsbutikker du ikke må gå glipp av.

Plommesalsa og arme riddere

Plommesalsa og arme riddere

LES MER
Eplechutney med ingefær og chili

Eplechutney med ingefær og chili

LES MER
Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

Pannestekt fjellørret med kremet spisskål, hardangerepler og frisk dill

LES MER
Bo tett på naturen i Hardanger

Bo tett på naturen i Hardanger

LES MER
Lokale råvarer og en smak av Italia i Hardanger

Lokale råvarer og en smak av Italia i Hardanger

LES MER
Hardangerepler  –  en kjær matskatt

Hardangerepler  – en kjær matskatt

LES MER

Her får du våre tips til hvordan du kan oppleve og smake deg gjennom Hardanger på beste måte. Vi viser vei til de beste eple- og sidergårdene, de mest unike stedene å bo og tipser om små gårdsbutikker du ikke må gå glipp av.