Bruk opp hvitløksrestene – lag hvitløksbrød!

Bruk opp hvitløksrestene – lag hvitløksbrød!

Hvitløk er en råvare det fort blir rester av, og derfor er det greit å kunne noen triks for å bruke opp alt. Hvitløksbrød er derfor en god idé! Det er enkelt å lage og smaker fortreffelig som tilbehør til middag. Vår oppskrift får du her

Til hvitløksbrødet trenger du:

  • 1 baguette, et halvt brød eller noen rundstykker
  • 2 fedd hvitløk
  • En bunt persille
  • 50 gr smør, romtemperert

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader. Finhakk hvitløksfeddene og en bunt persille, og bland dette sammen med smøret i en liten skål. Skjær noen dype snitt i baguetten, brødet eller rundstykkene, men pass på å ikke skjære helt gjennom. Fyll hvitløkssmør ned i snittene. Bruk så mye du selv ønsker. Stek hvitløksbrødet i ovnen i 10-12 min. Server hvitløksbrødet som tilbehør til middagen eller nyt det alene.

Tips!

Dersom du har mer til overs av hvitløkssmøret er dette veldig godt å bruke til middagen. Du kan ha det i ildfaste former med grønnsaker eller du kan servere det ved siden av varmt kjøtt. Ta derfor vare på restene!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER