Bruk opp hvitløksrestene – lag hvitløksbrød!

Bruk opp hvitløksrestene – lag hvitløksbrød!

Hvitløk er en råvare det fort blir rester av, og derfor er det greit å kunne noen triks for å bruke opp alt. Hvitløksbrød er derfor en god idé! Det er enkelt å lage og smaker fortreffelig som tilbehør til middag. Vår oppskrift får du her

Til hvitløksbrødet trenger du:

  • 1 baguette, et halvt brød eller noen rundstykker
  • 2 fedd hvitløk
  • En bunt persille
  • 50 gr smør, romtemperert

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader. Finhakk hvitløksfeddene og en bunt persille, og bland dette sammen med smøret i en liten skål. Skjær noen dype snitt i baguetten, brødet eller rundstykkene, men pass på å ikke skjære helt gjennom. Fyll hvitløkssmør ned i snittene. Bruk så mye du selv ønsker. Stek hvitløksbrødet i ovnen i 10-12 min. Server hvitløksbrødet som tilbehør til middagen eller nyt det alene.

Tips!

Dersom du har mer til overs av hvitløkssmøret er dette veldig godt å bruke til middagen. Du kan ha det i ildfaste former med grønnsaker eller du kan servere det ved siden av varmt kjøtt. Ta derfor vare på restene!


Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER