Barnas favoritt: Mulligatawny!

Barnas favoritt: Mulligatawny!

Vår siste vinner fra oppskriftskonkurransen i høst var Hege Beck med sin Mulligatawnysuppe. Vi synes denne var supergod på smak, og ønsker selvsagt å dele den med dere også!

Mulligatawny-suppe

Ingredienser

  • Bakepotet
  • Gul løk
  • Gulrot
  • Helmelk
  • Kyllingbryst
  • Sjampinjong
  • Stangselleri
  • Hvetemel
  • Hønsebuljong
  • Karri
  • Pepper
  • Salt
  • Smør
  • Vann

Slik gjør du

  • Finhakk 1 stk gul løk, og del opp 6 stk sjampinjong i båter. Stek så sjampinjong og løk i en tykkbunnet kjele i 4 ss smør til sjampinjongen har fått en fin brunfarge.
  • Skrell 2 stk bakepotet, og del opp i terninger. Riv 3 stk gulrot og 1/2 stk stangselleri med et rivjern. Ha grønnsakene i kjelen med sjampinjongen, og stek i et lite minutt. Dryss så over 4 ss hvetemel, og stek videre i ett minutt. Spe så på med 1 l vann og 1/2 l helmelk, og tilsett 1 terning hønsebuljong. Smak til med ca 2 ss karri og litt salt og pepper.
  • Skjær ca 500 g kyllingbryst i skiver (omtrent 2 cm tykkelse), og la kyllingen trekke i suppen i 7-8 minutter. Serveres direkte!
  • God torsdag alle sammen! Frister det med råvarer til Mulligatawny og andre godsaker? Bestill din matkasse i dag!

Siste poster

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER
Sunn middag

Sunn middag

LES MER
Rask og enkel middag

Rask og enkel middag

LES MER