Adams råvareskole – Wokking

Adams råvareskole – Wokking

Chow, som wokking heter på kinesisk, er verdens eldste måte å lage mat på. Lær mer om wokking her.

En generell regel er at du må skjære opp alle råvarene før du begynner å wokke, og at du skal wokke på relativt høy temperatur. En wokpanne er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Du bevarer smaken, konsistensen og ikke minst næringsstoffene i matvarene. Så kort oppsummert er wokking en rask, økonomisk, smaksrik og næringsrik tilberedningsmetode.


Tips: Det er ikke all matolje som egner seg til høye temperaturer, men raps­olje eller solsikkeolje egner seg godt til wokking.

«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER