Adams råvareskole – Wokking
Chow, som wokking heter på kinesisk, er verdens eldste måte å lage mat på. Lær mer om wokking her.
En generell regel er at du må skjære opp alle råvarene før du begynner å wokke, og at du skal wokke på relativt høy temperatur. En wokpanne er laget av svært tynt metall, og med sin buede fasong går tilberedningen raskere. En bruker også mindre olje enn ved steking i gryter og panner. Du bevarer smaken, konsistensen og ikke minst næringsstoffene i matvarene. Så kort oppsummert er wokking en rask, økonomisk, smaksrik og næringsrik tilberedningsmetode.
Tips: Det er ikke all matolje som egner seg til høye temperaturer, men rapsolje eller solsikkeolje egner seg godt til wokking.
«Adams råvareskole» er en del av Juniorkokken-kassen. Se hva som står på menyen i Juniorkokken i ukene fremover på Min side.
![Image alt text](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fh56zgnhl%2Fadams-matkasse%2F663ea08e0ed151c7e1fd53f0c67bb17b8a3e7f47-1920x940.jpg%3Ffit%3Dmax%26auto%3Dformat&w=3840&q=75)