5 tips som gjør suppen din bedre!

5 tips som gjør suppen din bedre!

Få ting er bedre enn en klassisk, varm suppe. Vi har alle flere hundre suppeoppskrifter i hodet, men mange oss sverger til de samme suppene om og om igjen. Det er et eller annet hellig ved noen oppskrifter, som gjør at man alltid vender tilbake til dem, samtidig som man ikke tør å endre på oppskriften. Da kan det være lurt å minne seg selv på at det i blant er greit å bryte tradisjoner.

Les også: Slik unngår du at avokadoen blir brun!

Med bare et par justeringer kan du løfte din klassiske suppeoppskrift til et helt nytt nivå. Ved å bruke nye krydre, bytte grønnsaker og kjøtt i suppen eller servere noe digg ved siden av, kan du enkelt lage nye retter inspirert av dine sikre klassikere. Du vet aldri – kanskje den nye suppen blir en storfavoritt?

Her er 5 enkle måter å gjøre suppen din bedre på:

1. Tenk nytt om tilbehøret ditt

Mange elsker å servere grillet brød med for eksempel hvitløkssmør ved siden av tomatsuppen. Men i stedet for å ha brødskiven ved siden av suppen – server den som en siderett i små terninger (mega-krutonger!). En siderett behøver ikke bare å gjøre suppen mer innbydende – den kan bidra til å løfte smaken og gi suppen mer dybde. Prøv for eksempel urteduftende ricotta eller krydrede og grillede tortillachips!

2. Tilsett pasta, korn og belgfrukter

Pasta og korn er en flott base for en rekke supper: Legg dem enten rett i suppeskålen, eller server suppen over dem i suppeskålen! Ris, linser og bønner er også gode alternativer.

3. Vær kreativ med grønnsakene og belgfruktene dine

Tenk forbi de klassiske kombinasjonene av gulrot, selleri og løk i suppen din, og begynn å eksperimentere. For eksempel: En klassisk kjøttgryte inneholder ofte gulrøtter, poteter og sellerirot. Et velsmakende tips kan være å bruke paprika, kikerter og kapers for en deilig, liten vri på gryten din! Tenk gjennom grønnsaksvariasjoner du kan bruke i andre suppeoppskrifter du har; bruk kål i stedet for spinat, rosenkål i stedet for grønne bønner, eller linser fremfor erter. Det er bare kreativiteten som stopper deg!

Les også: Slik presser du mest saft av lime og sitron!

4. Bruk fløte

Spicy supper slår aldri feil, men ofte kan de bli enda bedre ved å balansere suppen med fløte eller creme fraiche. Fløte er et ypperlig alternativ om du ønsker en fyldig og kremet suppe. Du kan bytte fløten eller creme fraichen med gresk yoghurt eller lett kokosmelk om du ønsker et magrere alternativ!

5. Varier kjøttet

Indrefilet av svin kuttet i terninger med karri er en slager; møre biter av biffkjøtt er et minst like godt alternativ! Velg alltid den ferskeste fisken du finner – kjøtt og fisk med høy kvalitet er verdt pengene, og vil ha mye å si for smaken i suppen din!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER