Vårens grønnsaker, en feiring av friskhet

Våren kommer ikke bare med en mild bris og knoppende natur – den byr også på fantastiske råvarer som endelig er tilbake i butikkhyllene. Blant det bugnende utvalget skinner blant annet blomkål, asparges, fennikel og rabarbra.

Akkurat nå har vi satt fem retter med smak av vår i Adams Matkasse. Alle middagene finner du under kategorien «Vårlige retter», og du legger dem til i matkassen din selv.

Blomkålbunt

Blomkål, allsidighetens mester

Blomkålen er en av de mest allsidige grønnsakene i sesong om våren. Dens milde smak og faste tek

stur gjør den til en favorittingrediens i mange retter, fra mos til suppe. Lag blomkålpizza eller bland den med poteter og lag en smakfull grønnsaksmos. Blomkålen er veldig næringstett, full av vitamin C, K og fiber – og er dermed et perfekt tilbehør til vårens retter.

Aspargesbunt

Asparges, grønnsakenes konge

Ingen vårmeny er komplett uten aspargesen. Den beste måten å nyte asparges på, er å grille eller dampe den raskt, slik at den bevarer både naturlig sødme og spenst. Legg den på grillen i et par minutter, og ringle over litt god olivenolje, en skvis sitronsaft og litt grovrevet parmesan, og du har vårens beste forrett.

Fire fennikelhoder

Fennikel, søt lakris

Fennikel, med sin distinkte smak av anis, er en annen grønnsak med unik smaksprofil. Skjær fennikelen i fine skiver, og bland med vårløk og eple, litt olivenolje, salt og sitron, og du har en nydelig tilbehørssalat til både fisk og kjøtt.

Rabarbra: sursøt overraskelse

Rabarbra er faktisk en grønnsak, tro det eller ei. Den syrlige stilken brukes tradisjonelt mest i desserter, som kompott, i pai eller syltetøy, men vi tipser om å bruke den hardføre veksten også i middagsrettene dine. Prøv for eksempel utbenet kyllinglår i spicyrabarbraglaze med bakt squash og bulgur.

Vinterkål

Kål: en vårklassiker

Denne gamle hverdagshelten er utrolig fleksibel, og kan brukes i alt fra saftige salater til varmende supper. Kål er spesielt populær i fermenterte former som kimchi og sauerkraut, men vi liker kanskje best å smørdampe den, og servere den med fyldig hollandaise og litt salt. Hvis du trenger mer inspirasjon, kan du prøve deg på smørdampet sommerkål med bakt løk og lett byggotto, skjørost og dillsaus.

Visste du at? Hver uke har vi 60 forskjellige retter på menyen, alle fulle av sesongens grønnsaker. Akkurat nå finner du fem vårlige retter under kategorien «Vårlige retter» der du velger selv. God fornøyelse. Rettene er på menyen fra uke uke 19-24.