Biff som søndagsmiddag

Søndagsmiddag for store og små

Det er helg og søndagsmiddagen står og putrer på ovnen, mens dere nyter en rolig familiestund. Duften av maten brer seg sakte i huset, og forventninger om en deilig søndagsmiddag bygger seg opp. Kjenner du deg igjen? Eller synes du det er vanskelig å finne en enkel søndagsmiddag som passer inn i et hektisk liv? Vi kan hjelpe, enten du er på jakt etter nye middagstips til søndagsmiddagen eller skal lage en klassisk søndagsmiddag.

I Inspirasjonskassen får du inspirerende og smakfulle middager, perfekt for en søndagsmiddag.

Les mer om Inspirasjonskassen

Varier den tradisjonsrike søndagsmiddagen

Kjøtt, brun saus, poteter og grønnsaker er fortsatt en populær søndagsmiddag blant nordmenn. Kanskje ikke så rart, for dette er for mange verdens beste søndagsmiddag, og en utmerket søndagsmiddag året rundt. Samtidig kan denne søndagsmiddagen lages i en mengde varianter. Har du for eksempel prøvd å bruke de samme ingrediensene i en gryte? Du får en god søndagsmiddag både ved å bruke ferske ingredienser, eller restene fra en tidligere søndagsmiddag.


Søndagsmiddager på høsten inneholder tradisjonelt matretter med lammekjøtt og kål. Ja, fårikålen kommer man liksom ikke unna. Hva med å bytte ut kjøttet med kjøttdeig? En flott variant som ofte er populært hos barna.

Søndagsmiddag tips – Bruk opp matrester

Tar du vare på rester gjennom uken, men sliter med å finne ut hva du skal bruke dem til? Rester kan bli en utmerket billig søndagsmiddag hvis du ikke er redd for å prøve noe nytt. Her er et par idéer.

  • Ferdig kokte poteter blir en utmerket potetstappe, og bruker du fløte i stedet for melk passer den perfekt inn i en søndagsmiddag for barn.
  • Rester av pølser og kjøttkaker kan varmes opp i en god saus, og serveres sammen med potetmos eller poteter og grønnsaker. Passer også utmerket for en søndagsmiddag til mange, da du kan mikse matrester med friske ingredienser.
  • Kokte grønnsaksrester og pasta passer både i gryteretter og i en grateng når du trenger en løsning for en lettvint søndagsmiddag.

Søndagsmiddag med sesongens grønnsaker

Søndagsmiddager kan med fordel følge årstidene ved å benytte mat lagd med sesongens råvarer. Det kan være søndagsmiddag på vinteren i form av fersk torsk, eller søndagsmiddag på sommeren rett fra grillen.

Vinterstid kan det være begrenset hvilke ferske grønnsaker man får tak i for å bruke i en søndagsmiddag for familien. Det er ingenting i veien for å bruke dypfryste grønnsaker når det passer. En sunn søndagsmiddag bør som kjent inneholde grønnsaker av flere slag. Kombiner farger med ulike typer kjøtt- og fiskeretter. Barn er som kjent glade i farger, og noen spreke fargerike grønnsaker gjør det også til en barnevennlig søndagsmiddag.

Søndagsmiddag på sommeren gir mange muligheter til å teste ut både kjente og mindre kjente grønnsaker. En rask søndagsmiddag kan du lage på grillen eller i stekeovn. Kutt opp sommerens grønnsaker og legg dem i en form sammen med kjøtt eller fisk. Sett formen på grillen eller i stekeovnen, og søndagsmiddagen lager seg selv.

Søndagsmiddag når du har dårlig tid

Det er fullt mulig å lage enkle og gode søndagsmiddager i en håndvending. Kanskje har du, i tillegg til å ha dårlig tid, glemt å handle inn enkelte råvarer? Det finnes heldigvis ingen faste regler for hvordan søndagsmiddag for familien skal være.

Ekspresskassen inneholder raske middager som er enkle å lage.

Les mer om Ekspresskassen


Noen råvarer har de fleste på kjøkkenet, som for eksempel egg, løk og potet. Disse tre enkle råvarene kan mikses sammen til en flott omelett. Bruk tilbehør som brød, ost og eventuelt agurk, tomat og kjøttpålegg, om du har.


Hva med en kjapp søndagsmiddag i form av suppe? Kutt opp grønnsaker du har liggende og kok opp sammen med buljong eller ulike typer krydder og urter. Ha gjerne også i pasta, pølser eller annet du har som passer i en suppe. Server med brød og gjerne en lettvint salat. En lettvint søndagsmiddag som er ferdig på 1-2-3.

Søndagsmiddag – Stress ned

Uavhengig av hvilke søndagsmiddagtips vi har gitt deg, er det du og familien din som bestemmer hvordan en søndagsmiddag egentlig skal være. Det er lov med alt fra enkle søndagsmiddager til festmiddager på en søndag. Ønsker du å ha en rolig søndag og ha kvalitetstid med familien, lager du den søndagsmiddagen som passer dere best.