Potet - månedens smak i august

Opptil 20 små perfekt runde karameller kan du få. På bare en plante. Vi snakker så klart om poteten. Og vi gleder oss til at de første norske småpotetene ligger der på tallerkenen. Søte i smaken, samtidig som de byr på en tiltalende friskhet.

Det finnes selvfølgelig like mange oppskrifter på nypoteter som det finnes sandkorn i Sahara... nja, ikke helt kanskje. Men akkurat den første poteten. Den liker vi best som den er. Nykokt, med en god smørklikk som sakte får smelte over den. Og så en liten klype flaksalt. Der har du delikatessen sin. Noe enklere og mer smakfullt enn det? Vanskelig å tenke seg.

Image alt text

Men poteten kan også trylles til de mest smakfulle rettene. Som en fargerik potetsalat med agurk, syltet rødløk, dill og rømme. Eller en franskinspirert salatwrap med nypotetsalat og pepperrot.

Selv om søtpoteten strengt tatt ikke er i samme familie som poteten, drister vi oss til å friste med noen spennende oppskrifter med denne fantastiske råvaren likevel. Hva med en spennende søtpotettoast med fetaost og pinjekjerner. Eller stekt søtpotet med romanosalat.

Er du usikker på hvor lenge de ulike potetsortene skal koke, eller trenger tips til hvordan du kan tilberede poteter, kan du lese vår guide til hvordan koke poteter her.