Stekt søtpotet med romanosalat

Har du prøvd å steke søtpotet i stekepanne? Når søtpoteten stekes, kommer smaken og sødmen virkelig til sin rett. Men siden sødmen kommer enda tydeligere frem ved steking, er det fint å balansere smaken med noe syrlig, samt godt med salt.

Denne stekte søtpotetretten er super å servere som en del av et koldtbord, eller som en hovedrett til lunsj.

Du trenger:

(til 4 porsjoner)

  • 2 søtpoteter
  • 3 ss mandler
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1/2 sitron
  • 1 liten purre
  • 1 romanosalat
  • 1 ss rødvinseddik
  • Kaldpresset rapsolje

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt søtpotetene i skiver. Stek skivene i olje til de får en fin farge og er møre helt igjennom, og sett til side.
  2. Rist mandlene og gresskarkjernene i en tørr stekepanne.
  3. Bland sammen yoghurten og saften og skallet fra den halve sitronen. Smak til med salt og pepper.
  4. Kutt purren i så tynne skiver som mulig, legg skivene i en skål, og hell over eddik, salt og pepper. Rør om, og la stå i noen minutter. 
  5. Legg de stekte søtpotetene på en tallerken.
  6. Grovhakk mandlene og gresskarkjernene.
  7. Topp med yoghurten, purren, mandlene og gresskarfrøene.
  8. Avslutt med romanosalaten, kaldpresset rapsolje og flaksalt.

Velg blant en mengde inspirerende retter og sett sammen din egen meny eller velg en fast matkasse.

Lag imponerende mat, imponerende enkelt