Hva er bedre enn bjørnebær om høsten?

Nå er tiden inne for å se etter bjørnebærkratt, deilige burgundermørke bær med syrlig og saftig smak!

Bjørnebær er i slekt med villbringebær og du finner dem mest i Sør-Norge. Når bjørnebærene er modne er de lette å plukke av buskene. Når du ser at den innerste lyse delen i bæret har blitt blått, vet du at de er modne.

Bjørnebær er fiberrik

Bjørnebær inneholder rikelig med C-vitamin og antioksidanter som andre bær også gjør. Bjørnebær er dessuten fiberrike og gode til å regulere magen. Passer dermed perfekt til frokosten eller lunsjen. Bjørnebær holder seg maks i to til fire dager i kjøleskapet. Skal du ikke bruke dem med en gang er det en fordel å fryse dem ned og spare til senere.

Bjørnebærsmoothie

Saftige bjørnebær er nydelige som de er, men er perfekt i desserter, smoothies, salater, bakverk eller kanskje i en saus. Ikke minst er bjørnebær fint til sylting og husk at bjørnebær liker å bli mikset med litt sukker så den ikke blir for sur på tungen! Bjørnebær er litt som bringebær ; du kan bruke dem i stort sett alle oppskrifter du har brukt bringebær i. Bæret har samme størrelse, og du trenger dermed samme mengde.

Bjørnebærpai!

Her finner du Adam sin plommepai. Bytt ut plommer med bjørnebær, (ca. 300 g), gjerne ha litt ekstra til pynt. Ekstra godt blir det med litt ristede mandler på toppen av paien!

Sjekk oppskriften til bjørnebærpaien her!

Nyt bjørnebær mens du kan,

Hilsen Adam og menyteamet.