Hjemmelaget fiskegrateng – enklere enn du tror!
Å lage fiskegrateng hjemme er lettere enn mange tror – og resultatet blir alltid godt. Med få ingredienser, litt tid og et godt tips fra Adam, får du enkelt en smakfull middag for hele familien. Denne varianten med lyr, pasta og et sprøtt persillelokk er en garantert favoritt!
Akkurat nå har vi fem av Adams hverdagsfavoritter på menyen! De finner du under kategorien «Hjemme hos Adam» der du velger retter selv.
Dette trenger du (4 porsjoner):
- 400 g mezze maniche (eller annen kort pasta)
- 600 g lyrfilet
- ½ sitron (kun skall og saft)
- 2 egg
- 10 dl lettmelk
- 1 bunt bladpersille
- 1 pakke panko
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 2 ss olivenolje
- ½ ts salt
- pepper etter smak

Slik gjør du:
1. Pasta og fisk
Kok pastaen i lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen over i en stor ildfast form. Kutt fisken i store stykker, og strø over litt salt.
2. Lag den hvite sausen
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Knekk eggene og skill plommer fra hviter. Smelt smøret i en kjele på middels varme, og pisk inn hvetemelet. Spe med melken, litt av gangen, til ønsket konsistens. La sausen småkoke i omtrent 4 minutter under omrøring. Vend inn sitronskallet og smak til med salt og pepper. Skru av varmen, og pisk inn eggeplommene.
3. Persillelokk
Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med panko, olivenolje og salt. Kjør det sammen med en stavmikser til en grønn panering.
4. Sett sammen gratengen
Hell sausen over pastaen i formen, og vend godt sammen. Skyll og tørk fisken, og dytt stykkene ned i sausen. Topp gratengen med persillelokket, og stek midt i ovnen på 200 grader i 10–15 minutter, til lokket er sprøtt. La gratengen hvile i 5 minutter før servering.
5. Råkost som tilbehør
Skrell gulrøtter, nepe og rødbete. Grovriv grønnsakene, gjerne rødbeten til slutt (den avgir mye farge). Vend inn saften fra sitronen, litt olivenolje, salt og pepper.
Server varm, gjerne med ferskt brød og smør. God middag!
Noe annet som heller frister? Hver uke kan du velge mellom over 65 retter i Adams Matkasse - fra kjente klassikere, til spennende kombinasjoner du kanskje ikke har prøvd før. Vel bekomme!