Matkasse fra Adams

Tips for en enkel middag til mange

Skal du lage en enkel middag til mange? Å være flere rundt matbordet er alltid hyggelig, enten det er til en rask lunsj eller en enkel middag for mange. Synes du det er en utfordring å finne retter som passer for både store og små? En lettvint middag til mange gjester er enklere enn du tror, selv om det er en enkel festmiddag til mange.

For en enkel middag til mange passer vår Ekspresskasse perfekt. Middagene i Ekspresskassen går raskt å lage og du får mer tid til å underholde gjestene.

Les mer om Ekspresskassen

Lettvint middag til mange gjester

Skal du ha flere til middag, kan du med enkle midler diske opp med enkel og god mat til mange. Ulike gryteretter og retter som skal godgjøre seg i stekeovnen kan, for eksempel, gi deg muligheten til å diske opp med mye godt uten å tilbringe hele dagen på kjøkkenet.

Gryterett
Gryterett er perfekt mat å servere til mange


Gryteretter kan inneholde akkurat det du vil, og passer ofte smaksløkene til både barn og voksne. Her er det fritt frem for å bruke alt fra pølser og kjøttstykker til fisk, ulike friske og fargerike grønnsaker og valgfritt tilbehør. En lettvint gryterett for mange blir sammen med en frisk salat, pasta eller ris og godt brød til et flott måltid.


Mat i langpanne passer utmerket når du skal lage en lettvint middag til mange. Maten passer seg selv i stekeovnen, og gir deg muligheten til å gjøre andre ting mens du venter. Mat i langpanne kan være alt fra fiskeretter til en steik. Fiskeretter er utmerket når du skal ha en rask middag til mange, mens en steik tar noe lengre tid. Både kjøtt og fisk passer til en rekke grønnsaker, samtidig som du kan ha tilbehør i form av for eksempel salater, poteter og sauser.

Rask og enkel middag til mange

Enkel middag til mange gjester kan gjøres på flere måter. Skal det i tillegg gå raskt, kan det lønne seg å være kreativ. Hva med å invitere til en spleisemiddag? Be hver gjest om å ta med seg en rett eller tilbehør. Anrett matrettene som en buffet, og så kan hver gjest forsyne seg selv med det de måtte ønske. En mer lettvint middag til mange er vanskelig å komme opp med.
En annen idé for en enkel middag til flere er pizza. Pizza kan lages i alle varianter og tilpasses alles smak. Kanskje kan gjestene og du lage pizzaene sammen, eller hver gjest lager sin egen pizza? På den måten får gjestene de smakene de liker, samtidig som det blir en sosial stund sammen både på kjøkkenet og ved bordet.

Planlegg en enkel middag til mange gjester

Skal du til med en lettvint middag til mange, er det greit å planlegge godt i forkant. Her er noen av våre beste tips for en god løsning når du skal ha en enkel middag for flere.

  • Lag noe du kan. Det er alltid enklest å servere retter du kan fra tidligere. Det forenkler innkjøpene, samtidig som du har oversikten over hvor mange kasseroller/gryter og dekketøy du har behov for
  • Lag så mye som mulig i forkant. Ønsker du å ha en enkel middag for mange personer, er det en god idé å lage så mye som mulig ferdig dagen i forveien.
  • Matretter i langpanne og ulike gryteretter “lager seg selv”. Det frigir tid, som du kan bruke til andre forberedelser når du skal ha en lett middag til mange.

Pass på at du lager nok mat, men heller ikke så mye at du ender opp med mye rester. Er du usikker på mengden mat per person? Lag mat hvor du kan bruke restene til noe annet senere.