Familien spiser middag

En enklere hverdag med matkasse

Trebarnsforeldrene Ingrid og Martin ble lei av at familien spiste det samme til middag, uke etter uke. Takket være Adams Matkasse kan de nå enkelt lage god, variert og sunn mat, på kun en halvtime. Dessuten får de hjelp med å lære barna å spise sunt:

- Hvis barna klager på at vi skal ha noe de ikke er vant med til middag, sier vi bare at det er kokken Adam som har bestemt hva vi skal spise i dag, sier foreldrene.

Forskeren Ingrid (44) og IT-utvikleren Martin (47) jobber begge heltid. Ettermiddagene er ofte hektiske, siden deres tre barn på 9, 11 og 12 år går på forskjellige fritidsaktiviteter.

- Det er viktig at middagene våre ikke tar for lang tid å lage. Vi er også opptatt av å lage variert og sunn mat, forteller Martin.

«Føles som luksus i hverdagen»

Familien har hatt Adams Matkasse siden 2017. Annenhver uke får de levert tre middager med ingredienser og oppskrift på døren, og de har valgt matkassen Ekspress med retter som kun tar 15-20 minutter å lage.

- Det føles som litt luksus i hverdagen å få maten levert hjem. Det gjør det enkelt å lage sunne, varierte og gode middager, sier Ingrid.

Se rettene på Ekspress-menyen

Enklere for Martin å ta ansvar

Ingrid og Martin begynte med matkassen siden de syntes det var vanskelig å hele tiden komme på nye middagsideer. Å lete etter og velge oppskrifter, planlegge og handle alle ingrediensene krevde tid og energi som de ikke hadde nok av i hverdagen.

- Det ble samme middagsretter uke etter uke, og både vi og barna ble veldig lei, forteller Ingrid.

Det var dessuten oftest Ingrid som planla middagene, og da var det ikke så lett for Martin å vite hva hun hadde tenkt når han skulle handle og lage maten.

- Med matkassen er det mye lettere for meg å ta ansvar for å lage middagen, sier han.

«Det ble samme middagsretter uke etter uke, og både vi og barna ble veldig lei»

«Skylder» på Adam når barna klager

For Ingrid og Martin er det viktig at barna lærer seg å spise sunt, og helst retter som er laget på lokalproduserte råvarer av høyeste kvalitet.

- Med Adams får vi råvarer fra små leverandører, varer vi ofte ikke finner i en vanlig butikk.

En annen stor fordel er at de får hjelp av Adam til å lære barna å spise sunt og prøve nye retter.

- Barna våre hadde kunnet spist pølser og pasta hver dag, hvis de fikk velge selv.

Når de klager på fisk og grønnsaker er det derfor enkelt for Ingrid og Martin å kunne si at «det er kokken Adam som har bestemt middagen i dag!».

- Det blir en slags «outsourcing av bad cop»-rollen, kan du si! Da barna var mindre lurte de på hvorfor Adam skulle bestemme så mye, men nå begynner de å like ham mer og mer, sier Ingrid og ler.

Ingrid, Martin og barna spiser sunnere og mer variert med matkasser fra Adams, og barna spiser mer fisk og grønt i hverdagen. Hos Adams Matkasse kan man velge mellom over 10 ulike fiskeretter hver eneste uke. Som denne populære fisketacoen.

Stor valgfrihet: Kan velge retter selv

Nok en viktig fordel er at matkassen er fleksibel. Du kan enkelt bytte leveringsdag eller velge din egen meny.

- Iblant velger jeg retter uten at de andre vet om det. Da leter jeg etter vegetariske retter eller fiskeretter, og gjerne noe nytt vi ikke har smakt tidligere, fortsetter Ingrid.

Det er også lett for familien å bestille ekstra matkasser ved behov, for eksempel til den første uken etter ferien når de ikke har rukket å planlegge og handle.

Til slutt: Hva blir det til middag i dag?

- I dag blir det panert ørret med ingefærstekt brokkoli og jasminris, servert med curry og mangodressing. Høres ut som restaurantmat, eller? En helt vanlig mandag hos oss!

Familiens liste: Her er fem fordeler med Adams Matkasse

  1. Vi slipper å planlegge hva vi skal spise til middag.
  2. Vi får bra råvarer fra små leverandører som vi ikke finner i butikken.
  3. Middagene er både sunne og gode.
  4. Maten er rask og enkel å lage! Nå har barna også begynt å lage noen middager, og da er det enkelt for dem å følge Adams oppskrift.
  5. Inspirasjon! Vi får ofte retter som vi ikke hadde kommet på å lage selv.
Bestill matkasse