En stabel amerikanske pannekaker på et bugnende frokostbord

Amerikanske pannekaker

Fresende bacon i panna, nytrukket kaffe og ferskpresset appelsinjuice. Fra radioen spiller det lav musikk og hele den lange dagen ligger foran deg. Finnes det noe bedre enn helgefrokoster? Vi kan faktisk ikke komme på noe - det eneste måtte være nystekte, luftige amerikanske pannekaker, med sirup, en smørklatt og litt melis. Eller en raus skje nyrørt jordbærsyltetøy.

Pannekaker, kaffekopper, tomater og kokte egg på et frokostbord.
Verdens beste frokost med luftige pannekaker - perfekt en lat søndagsmorgen.

Denne oppskriften gir ca 8—10 pannekaker, avhengig av størrelsen

Ingredienser:

  • 150 g hvetemel
  • 2 ss sukker (ca. 25 g)
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 240 ml melk
  • 30 g smeltet smør (pluss litt ekstra for steking)
  • 1 ts vaniljesukker (valgfritt)

Sånn gjør du:

  1. I en stor bolle, sikt sammen hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt.
  2. I en annen bolle, slå sammen egget og melken. Tilsett det smeltede smøret, og visp sammen til det er godt kombinert.
  3. Hell de våte ingrediensene over i bollen med de tørre ingrediensene. Rør sammen med en visp eller en stekespade til du har en jevn røre. Det er viktig å ikke overarbeide røren, noen små klumper er helt ok.
  4. Varm opp en stekepanne eller en støpejernspanne på middels varme. Smør pannen lett med smør, og stek runde pannekaker. Stek til du ser små bobler på overflaten av pannekaken, og kantene begynner å se faste ut - dette tar vanligvis 2-3 minutter. Snu pannekaken og stek den andre siden til den er gyllen og gjennomstekt, ytterligere 1-2 minutter.
  5. Server pannekakene varme med ditt valg av pålegg, som lønnesirup, bær, syltetøy, eller yoghurt.

Tips: For enda luftigere pannekaker kan du skille eggeplommen og eggehviten, og piske eggehviten stiv før du forsiktig vender den inn i røren til slutt. Dette ekstra trinnet gir pannekakene en enda luftigere konsistens.