Adam lager pizza med villhjort fra Røros

Adams Matkasse har vært på Røros for å hente hjem den aller beste villhjorten til pizza og viltgryte. Villhjort er en fantastisk råvare, som tilbys i matkassen de første ukene av februar.

– Vi har vært så heldige å få tak i villhjort fra Stensaas Reinsdyrslakteri. Villhjorten beiter på rene naturområder i Røros, og er fri for kunstig fòring. Den milde viltsmaken er perfekt til tradisjonelle gryteretter, men er enda bedre på pizza, sier Marius Tvethaug, menykreatør hos Adams Matkasse.

Himmelsk god viltgryte

Adams Matkasse har beholdt den tradisjonelle viltgryten med villhjorteskav og steinsopp, servert med rørte tyttebær og persillepoteter. Villhjorteskavsgryten har også rotgrønnsaker og bacon, som passer like godt både lørdag og søndag. - Hvis man skal kose seg litt ekstra midt i uken, er det absolutt lov å gå for viltgryte. Vi jobber med hverdagsmat i Adam Matkasse, og er opptatt av god mat uansett hvilken dag kalenderen viser, sier Tvethaug.

Image alt text

Utradisjonell vri

Menykreatøren har også laget en mer utradisjonell tilberedning på viltkjøttet, enn det som vanligvis blir servert. – Vi har en fantastisk god villhjorteskavpizza, med ferdig halvstekt pizzabunn. Retten er knallgod, og lages på kun 30 minutter. Det er en lett og frisk rett, med nordiske råvarer som fungerer godt med vellagret ost fra Italia, forklarer Tvethaug.

Fås også med rosettkål

Den første og siste uken av februar leveres villhjorteskavpizzaen med rosettkål, i stedet for grønnkål. – Rosettkål er en ny unik grønnsak fra Norge, som er svært uvanlig i resten av verden. Akkurat som rosenkål, gros rosettkål på stokker, med en helt unik sødme, som tas opp i pizzabunnen. Fantastisk kombinasjon, som er verdt å teste, avslutter menykreatøren hos Adams Matkasse.

"Med villhjort som går på utmarksbeite, blir det høy kvalitet på kjøttet."