Fiskegrateng med revet gulrot

3 middager barna elsker

Kjøttboller, wraps og fiskegrateng er raske barnefavoritter, som leveres klare til oppvarming med lite kutting på kjøkkenet.

De mest populære rettene er milde i smaken. Kjøttboller med potetmos går alltid hjem hos barn, og er en av rettene som leveres nesten helt ferdig. Både kjøttboller, sausen og potetmos er ferdig. Det eneste som må kokes er grønnsakene.

Kjøttboller i brunsaus

- Våre mest populære barneretter er fra Ekspresskassen, som har enkle, raske og sunne retter. Ekspresskassen passer godt for barnefamilier, fordi maten er rask og barnevennlig. Kjøttboller er den mest likte barneretten vår, fordi den funker hver eneste gang, sier Nina Ween, kokk i Adams Matkasse.

Les mer om Ekspresskassen

Lag din egen wrap

Wraps med tempurapanert sei, friske grønnsaker og curry- og mangodressing er også en populær barnerett. Panerte fiskeprodukter pleier alltid å slå an, og er smart fordi barn vanligvis velger bort fisk. Salat med friske farger er også en slager. Paprika og eple går alltid ned, og er grønnsaker som kan spises hver for seg.

Wraps med tempurapanert sei, friske grønnsaker og curry- og mangodressing

- Jeg prøver alltid å tenke på friske farger når jeg lager barneretter. Det er viktig å velge grønnsaker som kan serveres separat. Barn liker å se det de spiser, forklarer kokken.

Se flere barnevennlige retter

Ferdig fiskegrateng

Kombinasjonen sprø panering, fisk og råkostsalat med eggesmør er en klassisk barnevennlig rett, som de aller fleste barn liker. Fiskegratengen kommer ferdig, det eneste du trenger å gjøre er å koke småpoteter, grovrive eple og gulrøtter og presse sitron over råkostsalaten.

Fiskegrateng og revet gulrot

- Jeg liker kombinasjonen av en frisk råkostsalat, poteter og fisk. Barn vil gjerne ha den samme fiskegratengen uke etter uke, med minst mulig variasjoner. Det enkle er ofte det beste når barn skal velge menyen, avslutter kokken i Adams Matkasse.

Se alle fiskerettene på menyen

Ekspresskassen

Det er lite kutting og tilberedning i Ekspresskassen. Rettene er enkle å lage, med lett gjenkjennelige grønnsaker som gulrøtter og erter. Barna kan være med på å lage middagene, og det er ekstra enkelt å lage barnas favorittretter.

Matkasse med diverse frukt og grønt

- Jeg lager alltid barnevennlig mat med kjente grønnsaker, som barn liker. Både gulrøtter og erter er grønnsaker barn elsker, som ikke blir plukket ut når kjøttkakene skal spises. All mat som er lett gjenkjennelig, går ned på høykant. Og det gjelder å bytte ut minst mulig av kombinasjoner som fungerer for barn, opplyser Nina.

Les mer og bestille Ekspresskassen