Hasse Hopes valg

Hasse Hopes favoritter på menyen!

Hasse Hope, kjent som komiker, programleder og tv-personlighet, snakker om mat med en ærlig innrømmelse av tidligere kjøkkentabber. Etter å ha tatt steget inn i Adams Matkasses verden, har han oppdaget en ny side av seg selv på kjøkkenet. Her deler han sine tanker om noen utvalgte retter som ikke bare har pirret smaksløkene, men også styrket hans selvtillit som hjemmekokk.

Se Hasse Hopes favoritter på menyen

Shepherd's pie - Klassisk komfort

Hasse antar at du, som han, ikke spiser britisk mat så ofte. Men han har et unntak, det er én britisk rett han ikke kan motstå: Shepherd's pie.

«Hvor ofte spiser du egentlig engelsk mat? Ikke så rent ofte, vil jeg anta. England – og Storbritannia generelt – har mye å være stolte av når det kommer til feriemål, mote, historie og kultur. Men mat? Det har nærmest blitt en meme at de ikke helt får til å eksportere sitt rikholdige kjøkken ut i verden. Selv har jeg ikke prøvd så altfor mye av maten deres, men noe må jeg alltid bestille når jeg tar turen over dammen for å se verdens beste fotballag Tottenham - Sheppard’s Pie.

Og hva er så det, spør du kanskje? Du, det er enkelt å forklare. Kort fortalt er det kjøttstuing toppet med potetmos og ost. Mer komplisert er det ikke. Det er fett, det er godt, det er kosemat med stor K. Så uansett om engelskmennenes kjøkken ikke kan skryte av å ha samme status som det franske eller italienske, så har de i alle fall én rett som alltid funker.»

shepherd's pie

Shepherd's pie med kjøttdeig av storfe

Kylling i Tikka Masala - En ny vri

Hasse tester ut mye forskjellig, men innrømmer at han har en go-to rett på indiske restauranter: chicken tikka masala.

«Jeg anser meg selv som en fyr som tester ut mye forskjellig når det kommer til mat. Men hver bidige gang jeg drar på indisk restaurant så bestiller jeg det samme: chicken tikka masala. Jeg vet veldig godt at de har et hav av alternativer, men jeg får ikke nok av denne frekke smakskombinasjonen. Men da blir det fort til at det eneste jeg får i meg den kvelden er kylling og saus.

Her kommer Adams Matkasse inn. For omsider har jeg funnet en variant som inkorporerer noen sunne lekekamerater til tikkaen. Kylling i tikka masala-saus med paprika og brokkoli er like god som tikka masala fra restaurant, men i tillegg får du grønnsaker som frisker det opp. Hvorfor tenkte ikke jeg på dette? Jeg kunne blitt søkkrik.»

tikka masala

Kylling i tikka masala-saus med paprika og brokkoli

Sopprisotto - Italienske lærdommer

Et opphold i Italia lærte Hasse mye om matlaging. Han ler godt av risottoen han lagde i Italia som var «hardere enn en sementkloss». Men nådeløst deler han at hemmeligheten til en perfekt konsistens er enkel å mestre med litt veiledning.

Høsten 2021 var jeg med på et matprogram i Italia som het Den store Matfesten - Toscana, ledet av Ronny Brede Aase. Vi var 10 personer på verdens fineste vingård og lagde mat under streng opplæring fra lokale mesterkokker.

Det var fire harde uker, der jeg fikk prøvd meg på pizza, lasagne, gelato, bruschetta – you name it. Og til min store overraskelse, fikk jeg det til. Jeg er ingen stor kokk (jeg røk ut i første program av Masterchef i 2013), men på mirakuløst vis klarte jeg å komme meg gjennom det meste i Toscana. Bortsett fra risotto.

Nøkkelen til en god risotto er å treffe perfekt på konsistensen, ikke for flytende, ikke for hard, bare akkurat midt i mellom. Min ble hardere enn en sementkloss, fordi jeg glemte å passe på kjelen mens jeg åpnet rødvinen. Men her er tingen: det smakte fantastisk likevel.

Siden har jeg skjønt hvordan man lager god risotto (det tok meg 10 minutter på YouTube), og har vært på utkikk etter noen nye varianter. Derfor er det gledelig å se at Adams Matkasse nå serverer oss sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola.

Med sånne råvarer, skal det mye til at det ikke blir godt, så hvis du skulle være som meg og overkoke risottoen, så gjør det ingenting. Men du overkoker jo ikke risottoen, du! Ikke nå som du har lest mine tips.

Sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola

Linsesalat - Vegetarisk favoritt

Som en selvutnevnt «kjøttmann», har Hasse møtt utfordringen med å redusere kjøttinntaket med to kjøttfrie dager i uken. Han har funnet en alliert i avokadoen, som nå inngår i hans vegetariske hemmelige våpen.

Jeg har vært en kjøttmann siden jeg ble født. Altså, ikke bokstavelig, jeg holdt meg unna kjøtt fram til jeg fikk tenner som kunne tygge det, men dere skjønner tegninga. Biff, bacon, bogskinke – det tre store B-ene – har vært en fast bestanddel så lenge jeg kan huske.

Nå i 2024 prøver jeg å kutte ned, og har to kjøttfrie dager i uka. Det jeg har fryktet med dette, er at de vegetariske måltidene skal bli for magre. At jeg ikke blir mett! At det føles som jeg egentlig bare spiser luft, og forlater middagsbordet med enorme cravings etter en burger med triple cheese.

Der kommer min nye venn avokado inn. Altså, finnes det en mer magisk frukt. God på smak, den ser helt rå ut, og passer til det meste. Men aller viktigst: den er fet! Derfor har den blitt mitt hemmelige våpen nå som jeg kutter ned på kjøttet.

Derfor ble jeg så glad da jeg så denne ukens måltid fra Adams: linsesalat med avokado og mangosalsa, toppet med egg og mango- og currydressing. Masse digge smaker, deilige sauser og ikke minst så blir man faktisk mett her. Dette kan fort bli en fast favoritt i Casa del Hasse.

linsesalat

Linsesalat med avokado og mangosalsa

Gjennom disse rettene fra Adams Matkasse har Hasse Hope ikke bare utvidet sin kulinariske repertoar, men også funnet glede i matlaging. Kanskje Hasses entusiasme og nyfunnede kjøkkenkompetanse kan inspirere deg til å ta sjansen på nye oppskrifter? Og kanskje oppdage egne favoritter.

Alle disse rettene og flere Hasse har valgt seg ut finner du under kategorien «Hasse Hopes valg» når du velger retter selv.

Bestill Hasse Hopes favoritter