Vegetar
Vårlig lun salat med poteter
aspargesbønner og halloumi, servert med sennepsvinaigretteNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Gulbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Honning
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Halloumi
200 g
Krutonger
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 846 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper og stek potetterningene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn løken og kryddermiksen, og la det trekke i laken frem til servering.
Pisk sammen sennepsvinagretten og honningen i en skål, og smak til med 1 ts eddik, salt og pepper.
Skyll de grønne bønnene og skrell gulbeten. Kutt vekk endene på bønnene, og del dem i to. Kutt beten i tynne skiver, og ha dem i en salatbolle.
Kutt halloumien i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne. Legg skivene over på en tallerken, og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i omtrent 2 minutter under omrøring, og krydre med litt salt og pepper. Ha bønnene og de ferdigstekte potetene i bollen fra punkt 5, og vend det hele godt sammen.
Fordel salaten på tallerkener, ringle over sennepsvinaigretten, og topp med den syltede løken, halloumien og krutongene.
Vel bekomme!