Glutenfri
Kveite i asiatisk smørsaus
med søtpotetpurè, kokoskremet svart ris og spicy pak choyNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Fisk·
 - Melk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 - vann
 
Svart ris
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl
Søtpotet
1 stk
Ingefær
1 bit
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
325 g
Kryddersmør
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lime
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 955 kcal
 - Fett:
 - 50 g
 - Karbohydrater:
 - 86 g
 - Protein:
 - 41 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Tilsett kokoskremen og risen, og la det småkoke under lokk i omtrent 35 minutter, eller til risen er gjennomkokt. 
 Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern.
 Skrell løken og kutt den og pak choyen i båter. Skyll pak choyen innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side, og ha den over i en ildfast form med skinnsiden opp.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Tilsett kryddersmøret, og la det koke i 2–3 minutter, til det får en nøttebrun farge. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over i en liten skål. Skru ned varmen på smøret, tilsett ingefærblandingen og soyasausen, og smak til med saften fra limen. Hell smøret over fisken, og stek den i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn limeskallet og krydre med litt salt og ønsket mengde av chiliflakene.
 Ha søtpoteten, ønsket mengde av ingefæren, 1 ss smør og 1 dl vann over i et litermål. Kjør det hele sammen til en glatt purè med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
 - Sophie Schaal Alsace Riesling 2023 (Vmp nr: 17210901). En fruktig og tørr Riesling fra Alsace i Frankrike. Vinen har preg av sitrus og steinfrukt, men har en myk syre som passer godt til fisk og en rett med litt spice.
 - Alkoholfritt alternativ:
 - Ringi Summerred Gårdspresset eple (Vmp nr: 1079101). En saftig og frisk eplemost på summerred epler passer utmerket til en rett med sterke elementer, samt hvit fisk.
 
