Hjemmelaget chili con carne med bønner og basmatiris
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Svarte bønner
285 g
Maiskorn
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Three spice
1/2 pakke
Hakkede tomater
400 g
Basmatiris
125 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du nachochips liggende? Server dem til chili con carnen!
Skrell og finhakk løken. Sil vannet av bønnene og maiskornene, og skyll bønnene i kaldt vann.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek karbonadedeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp karbonadedeigen, tilsett løken og stek videre i ca. 2 minutter. Rør inn oksebuljongen og tacokrydderet. Ha i bønnene, maisen og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og ønsket mengde av chiliflakesene.
Fun fact! Chili con carne, som betyr "chili med kjøtt", er en kjøttgryte som ofte inneholder tomater og bønner. Ordet chili kommer fra nahuatl, et språk som snakkes av over 1,5 millioner mennesker i Mexico. Vegetariske versjoner av denne retten, kalt chili sin carne (som betyr "chili uten kjøtt") har også blitt populære.
Vel bekomme!