Grønn curry med kylling, ris, pak choy og kaffirlimeblader

Grønn curry med kylling, ris, pak choy og kaffirlimeblader

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    Liste
    Liste
    Bilder
    Strimlet kyllingbryst
    300 g
    Kaffirlimeblader
    3 stk
    Kokosmelk
    1,65 dl
    Spisspaprika
    1 stk
    Gul løk
    1 stk
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Pak choy
    1 stk
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Basmatiris
    125 g
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt chiliflakes i curryen for en mer spicy smak.

    Skrell og finhakk løken. Kutt spisspaprikaen og pak choyen i strimler. Grovhakk korianderen. 
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 2-3 minutter. Ha i spisspaprikaen, pak choyen og løken, og stek videre i ca. 2 minutter.  Tilsett kokosmelken, 3 dl vann, currypasten, hønsebuljongen og kaffirlimebladene, og kok opp. La det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Ta kaffirlimebladene ut av curryen før servering. Bladene skal ikke spises. 
    Topp retten med korianderen. 
    Fun fact! Kaffirlimeblad er vanlig å bruke i det asiatiske kjøkken, og gjerne sammen med kokosmelk. Duften kan nesten minne litt om en sitruspreget parfyme, og bladene gir en god frisk smak som er vanskelig å finne andre steder.
    Vel bekomme!