Grønn curry med kylling, ris, pak choy og kaffirlimeblader
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Strimlet kyllingbryst
300 g
Kaffirlimeblader
3 stk
Kokosmelk
1,65 dl
Spisspaprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Grønn currypaste
1 pakke
Pak choy
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Basmatiris
125 g
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt chiliflakes i curryen for en mer spicy smak.
Skrell og finhakk løken. Kutt spisspaprikaen og pak choyen i strimler. Grovhakk korianderen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 2-3 minutter. Ha i spisspaprikaen, pak choyen og løken, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett kokosmelken, 3 dl vann, currypasten, hønsebuljongen og kaffirlimebladene, og kok opp. La det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ta kaffirlimebladene ut av curryen før servering. Bladene skal ikke spises.
Topp retten med korianderen.
Fun fact! Kaffirlimeblad er vanlig å bruke i det asiatiske kjøkken, og gjerne sammen med kokosmelk. Duften kan nesten minne litt om en sitruspreget parfyme, og bladene gir en god frisk smak som er vanskelig å finne andre steder.
Vel bekomme!