Kamstek med sukkererter, røstipoteter og hjemmelaget steinsoppsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- glutenfri soyasaus
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Maisstivelse
1/2 pakke
Egg
1 stk
Aluminiumsfolie
Banansjalottløk
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefri melk
2 1/2 dl
Glutenfri soyasaus
Laktosefritt smør
Kamstek
350 g
Blomkål
1 stk
Sukkererter
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør sausen med en stavmikser om du foretrekker en helt jevn saus.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Bland 1 pakke maisstivelse med 2-3 ss kaldt vann i en liten skål. Smelt 1 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe på med melken og 1/2 dl vann. Kok opp, og spe på med maisjevningen, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med pepper og eventuelt salt eller glutenfri soyasaus. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, 1/2 pakke maisstivelse og litt salt og pepper. Form ca. 3 røstipoteter (potetkaker) av blandingen. Varm opp en stekepanne med litt laktosefritt smør til middels høy varme. Stek røstipotetene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Legg røstipotetene på et serveringsfat, og dekk dem med aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt blomkålen i buketter.
Ha litt ny olje i pannen du brukte til røstipotetene, og varm den opp til høy varme. Stek kjøttet i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Kok blomkålbukettene i vannet fra punkt 3 i 2-3 minutter. Ha i sukkerertene det siste minuttet av koketiden.
Vel bekomme!