Filetstykke av svin med jordskokkrisotto, servert med stekt sjampinjong og sitron- og soyasjy
Laktosefri
Glutenfri

Filetstykke av svin med jordskokkrisotto

servert med stekt sjampinjong og sitron- og soyasjy
4.25 (195)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Filetstykke av svin
300 g
Sjalottløk
½–1 stk
Jordskokker
250 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Vann
5 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Sjampinjong
100 g
Sitron
½ stk
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 65–68 (rosa kjerne) 68–70 grader (gjennomstekt).

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg det  over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter (se tips). La kjøttet hvile i 2–3 minutter før servering.  
 Skrell løken og skrubb jordskokkene. Finhakk løken, og kutt jordskokkene i små terninger. Kok opp 5 dl vann, og bland inn 1 ss eddik og buljongen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.  
 Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper. Varm soppen i ovnen med kjøttet når det gjenstår 5 minutter av kjøttets steketid. 
 Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kjøttet og soppen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør, 1 ss soyasaus og smak til med litt saft fra sitronen.
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med salt og pepper. 
 Kutt resten av sitronen i båter, og skjær svinekjøttet i skiver.
Vel bekomme!