Plantebasert bbq chunks burger med eple- og rødkålslaw, syltet rødløk, potetfries og chilimajones
Vegetar

Plantebasert bbq chunks-burger

med eple- og rødkålsslaw, syltet rødløk, potetfries og chilimajones
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Plantebaserte chunks
280 g
Bbq saus
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lett urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Chilimajones
½-1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1023 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel friesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i pannen i 3-4 minutter, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Vend inn bbq-sausen. 
Skyll og kutt eplet i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, rødkålen og urtedressingen i en bolle, og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper.   
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter. 
 Fyll burgerbrødene med eple- og rødkålslawen, bbq-chunksene og den syltede rødløken. Server friesene og chilimajonesen ved siden av. 
Vel bekomme!