Ytrefilet av okse med potetmos, peppersaus og ovnsbakte cherrytomater og rødløk

Ytrefilet av okse med potetmos, peppersaus og ovnsbakte cherrytomater og rødløk

Ny oppskrift
Under 50 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Ytrefilet av okse
350 g
Rødløk
1 stk
Cherrytomater
250 g
Timian
½ pakke
Potetmos
500 g
(Laktose)
Peppersaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til potetmosen med litt revet muskatnøtt før servering!

Sett stekeovnen på 180 grader.
 Skrell rødløken, og kutt av toppen og bunnen. Finhakk timianen. Ha rødløken og cherrytomatene over i en ildfast form og ha over timianen, noen smørklatter og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i 35-40 minutter.
Skjær ytrefileten i to omtrent like store "biffer". Krydre kjøttstykkene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Stek kjøttstykkene i 1-2 minutter, og vend på dem underveis, til de har fått en jevn stekeskorpe på begge sider. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, la det hvile på et fat eller en fjøl i 3-4 minutter.
Kok opp en kjele med vann, og ha i pakken med potetmos når vannet koker. La pakken med potetmos koke i 10-15 minutter. Bruk et kjøkkenhåndkle når du skal ta pakken ut av vannet, klipp opp toppen av pakken og ha potetmosen over i en skål.
Varm opp peppersausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!