Bulgogi av vegetardeig servert i hjertesalat med spicy råkost, vårløk og jasminris
Laktosefri
Vegetar

Bulgogi av vegetardeig servert i hjertesalat med spicy råkost, vårløk og jasminris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Taco på koreansk vis, med vegetardeig og en spicy råkost med sriracha i sprø hjertesalat. Spennende smaker for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Ingefær
½–1 bit
Favarittdeig
270 g
(Bygg, Havre)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en teskje til å skrelle ingefæren, da blir det mindre matsvinn.

Tilbered risen som anvist på pakken.  
Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i tynne skiver, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn saften fra halve limen og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og Sriracha-sausen.   
 Skrell og riv ingefæren på den fine siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek vegetardeigen i 3–4 minutter. Hakk den opp i mindre stykker. Tilsett ingefæren og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Ha i teriyakisausen, og la bulgogien stå på lav varme frem til servering. 
Kutt endene av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk bladene lett med litt kjøkkenpapir. Fordel salatbladene utover et serveringsfat som små «skåler». Skyll vårløken og korianderen i kaldt vann. Grovhakk vårløken og korianderen, og kutt resten av limen i båter. Fyll «salatskålene» med risen og bulgogien. Topp med råkostsalaten, vårløken og korianderen, og server limebåtene ved siden av.   
God middag!