Laktosefri
Tonkatsu - japansk svineschnitzel med barbecuesaus, coleslaw, chilimajones og dippsaus
4.01 (222)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- olje
Jasminris
135 g
Svinekam i skiver
300 g
Barbecuesaus
½–1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Egg
1–2 stk
Panering
50 g
Norsk eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Chilimajones
½ pakke
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 957 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt grovhakket koriander i risen for ekstra smak. Du kan også serve grovhakket vårløk og peanøtter til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir, og bank det flatt med en liten kjele. Pensle kjøttet med barbecuesausen, og dryss over maisstivelsen. Knekk eggene i en skål, og pisk dem lett sammen. Ha paneringen på en tallerken. Vend kjøttskivene først i eggene, og så i paneringen.
Skyll og grovriv eplet på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og chilimajonesen i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Ha halvparten av korianderen i skålen med råkostmiksen, og bland godt. Krydre med litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha rikelig med olje i pannen. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte og paneringen er sprø. Legg dem over på kjøkkenpapir, slik at noe av oljen renner av.
Kutt limen i båter, og server båtene og dippsausen til retten. Dryss over resten av korianderen ved servering.
God middag!