Andebryst med ovnsbakte potetskiver, salsicciapølser, grønnkål, eple og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Andebryst
350 g
Salsicciapølser
300 g
Grønnkål
200 g
Eple
1 stk
Rødvinssaus
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til rødvinssausen med litt god rødvin.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skjær snitt i fettet på andebrystene, og lag et rutemønster på ca. 1 x 1 cm. Legg kjøttet på en fjøl, og gni det inn med salt og pepper på begge sider.
Kutt potetene i skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Legg andebrystene med fettsiden ned, og la det steke i ca. 11 minutter til fettet blir sprøtt. Snu andebrystene, og stek videre i 1-2 minutter. Kjøttet skal ha en lys rosa farge. La kjøttet hvile, på et lunt sted, i minimum 10 minutter før servering. Spar på stekefettet i pannen.
Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på middels varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Skyll grønnkålen i kaldt vann. Kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen med fettet fra andebrystene til middels høy varme. Stek grønnkålen i ca. 1 minutt, og tilsett 0,5 dl vann. La vannet småkoke til grønnkålen faller sammen. Tilsett epleterningene, og stek videre i et lite minutt. Smak til med salt og pepper. Legg det hele over i en serveringsskål. Skyll stekepannen.
Varm opp stekepannen med litt olje til middels varme, og stek pølsene i 4-5 minutter på hver side.
Vel bekomme!