Husmannskost
Glutenfri
Svinekjake med kålrotkrem og sprø grønnkål, servert med sennepssjy
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Smør
1 ss
Svinekjake
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Kokestabil matfløte
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Grov sennep
1 glass
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 648 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft, og kok opp vann i en en kjele til kålroten.
Skyll og kutt potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt kålroten i terninger. Kok kålroten i omtrent 20 minutter, eller til den er helt mør.
Ha kjøttet, kraften fra pakkene og 1 dl vann i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Skyll og kutt eplet i små terninger.
Skru ned temperaturen på ovnen til 200 C. Ta kjøttet ut av formen, og hell sjyen over i en liten kjele sammen med matfløten, maisstivelsen og sennepen. Kok opp under omrøring. Spe eventuelt med litt vann hvis sjyen blir for tykk. Rør inn epleterningene rett før servering. Ha kjøttet tilbake i formen. Vend litt olje og salt inn med grønnkålen, og legg det rundt kjøttet. Stek kjøttet og grønnkålen i ovnen i 6–7 minutter.
Sil vannet av kålroten når den er ferdigkokt, men spar på litt av kokevannet. Ha kålroten tilbake i kjelen sammen med 1 ss smør, og kjør det til en fin krem med en stavmikser. Spe eventuelt med litt av kokevannet hvis det trengs. Smak til med salt.
Vel bekomme!
God middag!