Elgkarbonader i aromasoppsaus med ovnsbakte jordskokker, potetmos og tyttebær
4.24 (133)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Lettmelk
1 dl
Smør
½ ss
Jordskokker
250 g
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Elgkarbonader
360 g
Lettmelk
3 dl
Oksebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
½ ss
Rørte tyttebær
60 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 762 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et par knuste einerbær eller timian i sausen for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll jordskokkene godt, eller skrell dem, og kutt dem i like store biter. Fordel jordskokkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek jordskokkene midt i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter, og legg dem over på en tallerken. Stek løken og soppen i 1 ss smør i 3–4 minutter, og dryss over ½ ss hvetemel.
Spe på med 3 dl melk under omrøring. Ha i oksebuljongen, og smak til med salt og pepper. Ha karbonadene over i sausen, og la det hele småkoke på lav varme til resten av retten er ferdig.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server tyttebærene til retten.
God middag!