Laktosefri
Glutenfri
Stekt svinekam med tyttebærglasert eple, stekt løk, sennepssjy og potetskiver med grønnkål
4.27 (292)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Norsk eple
1 stk
Rørte tyttebær
60 g
Sjysaus
1 pakke
Grov sennep
½–1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 684 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter. Dette gjør pepperen mildere på smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha løken over i en serveringskål.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side. Ha kjøttet over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkålen med potetene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene i 30 sekunder, og vend inn de rørte tyttebærene.
Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt, pepper og sennepen.
Vel bekomme!
God middag!