Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni
4.15 (251)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Fiskeboller i hvit saus
700 g
Pepperoni
100 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 906 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til den hvite sausen med litt karri.
Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og grovriv ønsket mengde av gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen sammen i en serveringsskål. Vend inn ½–1 ts sukker, og smak til med saft fra halve sitronen.
Varm opp fiskebollene og den hvite sausen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonistrimlene i 3–5 minutter, til de er gylne og sprø.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!