Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple, servert med rødvinssaus
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple, servert med rødvinssaus

4.39 (179)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Sjalottløk
1 stk
Norsk eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønnkål
50 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 576 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25 minutter. Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader. Fordel hvitløken og litt smør på hver av potetene, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern over potetene. Stek det hele videre i 8–10 minutter, eller til potetene er møre.    
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skyll og kutt eplet i terninger.   
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn epleterningene til slutt.  
 Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring.
God middag!