Sitronbakt laksefilet med frisk dill, jordskokkrisotto, aromasopp og urtedressing
Glutenfri

Sitronbakt laksefilet med frisk dill, jordskokkrisotto, aromasopp og urtedressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Jordskokker
250 g
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5–6 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
½ ss
(Soya)
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Aromasopp
100 g
Sitron
½ stk
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 637 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i smør i en stekepanne på middels varme i 1–2 minutter på hver side for ekstra god smak og mindre oppvask.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell løken og jordskokkene. Finhakk løken, og kutt jordskokkene i terninger. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett grønnsaksbuljongen, 1 ss eddik og 5–6 dl vann. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.   
 Skyll og tørk sitronen godt. Skyll og tørk dillen. Ha fisken i en smurt ildfast form. Finriv litt skall fra sitronen (kun det gule) og dillen over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Børst soppen fri fra jord, og del den i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er lett brunet, og krydre med salt og pepper. 
 Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med ½ ss soyasaus, salt og pepper.   
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene, urtedressingen og resten av dillen til retten.
God middag!