15-20
Laktosefri
Laksepoke med rødkål, eple og syltet ingefær, servert med chilimajones og ponzudressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Ponzumarinert laks
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Grønt eple
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Syltet ingefær
1 pakke
Tilbehør
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 982 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzumarinert laks: Bland sammen ponzusausen og teriyakisausen i en skål. Skjær laksen i mellomstore terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzu- og teriyakisausen.
- Topping: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
- Servering: Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, edamamebønnene og den revne gulroten over. Topp retten med ingefæren, resten av ponzu- og teriyakisausen og chilimajonesen.