Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør
Laktosefri
Vegetar

Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Grønnkål
100 g
Egg
2 stk
(Egg)
Bladpersille
½ bunt
Smør
3 ss
(Melk)
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Vegetarschnitzler
240 g
(Selleri, Havre, Hvete)
Sitron
¾ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 682 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme vegetarschnitzlene i ovnen: Ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomvarme. Ha litt sitronsaft i eggesmøret for en ekstra fresh saus!

Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene. 
 Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skyll og tørk grønnkålen. Dra bladene av stilken i mellomstore blader. Ha kålbladene i en bolle, og vend inn olje, salt og pepper. Fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 5–8 minutter, eller til de er sprø.
 Kok eggene i vannet fra steg 1 i 8–9 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter.
 Ha ertene, ½ ss smør og omtrent 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
 Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Skyll og finhakk persillen. Vend inn halvparten av persillen i smøret før servering, og krydre med litt pepper.
 Vend inn resten av persillen i de ferdigkokte potetene. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
God middag!