Laktosefri
Vegetar
Vegetarschnitzel med kokte poteter og ertepuré servert med grønnkålchips og eggesmør
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Grønnkål
100 g
Egg
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Smør
3 ss
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør
½ ss
Melk
1 dl
Vegetarschnitzler
240 g
Sitron
¾ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 682 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme vegetarschnitzlene i ovnen: Ha dem på et stekebrett med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gjennomvarme. Ha litt sitronsaft i eggesmøret for en ekstra fresh saus!
Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og tørk grønnkålen. Dra bladene av stilken i mellomstore blader. Ha kålbladene i en bolle, og vend inn olje, salt og pepper. Fordel bladene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 5–8 minutter, eller til de er sprø.
Kok eggene i vannet fra steg 1 i 8–9 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter.
Ha ertene, ½ ss smør og omtrent 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme (se tips).
Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Skyll og finhakk persillen. Vend inn halvparten av persillen i smøret før servering, og krydre med litt pepper.
Vend inn resten av persillen i de ferdigkokte potetene. Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!