Vegetar
Hvit pizza med aromasopp og squash, toppet med balsamicosyltet rødløk og ruccolasalat
4.28 (102)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
2 ts
Squash
½–1 stk
Aromasopp
100 g
Pizzabunner
2 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Crème fraîche
75 g
Steinsoppesto
½ glass
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1026 kcal
- Fett: 55 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar eventuelle pizzarester i kjøleskapet. Den smaker utmerket dagen etter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i balsamicovinaigretten og 2 ts sukker, og stek videre i 1 minutt.
Skyll og kutt squashen i tynne skiver. Legg squashskivene utover en stor tallerken, og strø over litt salt. La squashen ligge i 5–10 minutter, slik at litt av fuktigheten trekkes ut. Tørk skivene med litt kjøkkenpapir. Rens soppen fri for jord, og del den i skiver.
Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål.
Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene. Del den ferske mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over pizzaen. Topp med grønnsakene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Topp pizzaene med den balsamicosyltede løken og ruccolasalaten.
God middag!